| EN

    




Star Eight


Location: WuXi, China
Client: Star Food Service (Suzhou) Inc.
Area: 700sqm


StarEight is a new steak house situated at one of the warehouse buildings within a 100-year old factory compound in the city of WuXi, China. A historical re-vitalization design strategy was adopted to preserve most of the original building features with addition of new mezzanine structure to maximise the spatial potentials and turned the old warehouse into a hip F&B landmark.

A main scene of "Starry Night Dining" was created to move the traditional Steak House dining experience to a new level of trendiness and romance. Various seating patterns were created in the two dining zones to cater for different customer needs:


Atrium Dining Zone –
Original building features of the 10m high pitched roof skylight, truss structure, exterior brick & interior fare-faced cement walls, window frames were well-maintained and exposed to the eyes of the customers.



2m high bull-shaped partition made by knifes & forks gave clue and defined brand identity to the restaurant. Verticality & spaciousness of the atrium dining zone were emphasized through full-height mirror stainless steel wine rack and crystal chandelier above the VIP table. Ceiling suspended fibre optics in violet colour created starry night effect to the leather-upholstered central & periphery booth seating areas.




M

New built steel structure mezzanine floor was introduced to provide a semi-enclosed dining zone. VIP area with black & white bull-patterned ceiling-wall and floor lamps gave cosy & home feelings to the space, sliding semi-transparent curtains provided flexible partitioning for holding different events. 


The romantic starry night experience was finally completed at the black-mirrored washrooms and left an unforgettable memory to the customers.