| EN

    




SZ Signature Hill  


Location: Shenzhen, China

Area: 1000 sq.m


Located in Shenzhen China, the design concept of this private villa aimed to echo the property's architectural design in boosting the natural environment to give harmony between interior and exterior spaces.


Ground Level covers living and dining areas, basement level covers yoga area, wine cellar and outdoor swimming pool, while top level covers master and guestrooms.


Visual connection and natural light penetration in both vertical and horizontal directions were emphasized throughout this 3-storeyed villa to blur the spatial boundaries.



Unique experience of vertical circulations were introduced by custom-made indoor and outdoor staircases in tempered glass and white laser-cut steel balustrade respectively. Solid and void, light and shadow relationships were played with in different ways.


A minimal material and color scheme were applied to fulfill the owner’s understated aesthetics preference and simple-luxury life style. Neutral toned spatial envelope was applied to overall exterior and interior walls. Key materials included gray marble and wall coverings, beech wood veneer, pastel-colored upholstered loose furniture and custom-made pendant light fittings.